Gespot: Wat zijn de ramentrends in 2020?

Dé trend van het moment zijn de steellook ramen en deuren. Jong en gedurfd, gecombineerd met de stoere uitstraling van staal maar dan met de voordelen van aluminium. Grote raampartijen zorgen voor een mooi zicht op je tuin en meer daglicht in huis, waardoor er een heerlijke connectie ontstaat met het buitenleven.

Stijlvolle strakke profielen die klasse uitstralen

De trend van het laatste jaar om de tuin en het huis met elkaar in verbinding te brengen zet zich ook dit jaar voort. Daarom blijven ramen met slanke profielen en dunne stijlen enorm populair. Deze minimalistische profielen boeten zeker niet in aan sterkte of veiligheid. Integendeel, aluminium heeft een sterke draagkracht.

Reynaers Aluminium SL-38 steellook.

Grote schuiframen met naadloze overgang tussen binnen en buiten

Ook populair zijn grote glaspartijen met een glazen deur, schuiframen of een volledige glasgevel. Maak je geen zorgen over struikelen, want schuiframen worden tegenwoordig volledig in de vloer weggewerkt. Zo krijg je een naadloze overgang van binnen naar buiten. Je tuin en leefruimte worden één geheel waardoor je optimaal van je tuin kan genieten. Zie je zo’n groot schuifraam ook wel zitten, lees dan zeker verder.

Waarom steellook in aluminium?

Staal is niet alleen zeer prijzig, maar de isolatiewaarde is ook een stuk minder dan aluminium ramen. De geliefde industriële look kan ook gerealiseerd worden door houten ramen zwart te schilderen. Denk er echter aan dat zwart warmte aantrekt. Houten ramen en deuren zijn gevoelig voor temperatuursverschillen en kunnen door de hitte kromtrekken. Aluminium ramen en deuren zijn daarentegen onderhoudsvriendelijk en bestand tegen weersinvloeden van buitenaf.

Zwarte ramen voor een chique uitstraling

Zwarte ramen zijn tegenwoordig erg in trek. Ze contrasteren mooi met een lichte gevel, een geverfde gevel of met crepi. Ook een oudere woning in een authentiek en hedendaags jasje stoppen, kan perfect door je gevel en buitenschrijnwerk op te frissen. Zo creëer je een meerwaarde op je woning en gaat je energiefactuur omlaag.

Meer informatie over ramen en deuren?

Onze adviseur vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn met aluminium buitenschrijnwerk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Bent u benieuwd naar de kostprijs van ramen en deuren? Vraag vrijblijvend uw offerte aan of maak online een afspraak.

Contact

NEVEN ramen en deuren

Paalsesteenweg 266/4

3583 Paal (Beringen)

info@nevenramen.be

011/75.29.33

Openingsuren

Maandag: 10.00 u – 17.00 u

Dinsdag: 10.00 u – 17.00 u 

Woensdag: 10.00 u – 17.00 u 

Donderdag: 10.00 u – 17.00 u 

Vrijdag: 10.00 – 17.00 u 

Zaterdag: 10.00 – 15.00 u 

Cookie Policy Privacybeleid Website Disclaimer