ROLLUIKEN 

Rolluiken zijn geschikt om zonlicht tegen te houden, maar hebben je veel meer te bieden. Ontdek hier alles over rolluiken

Wij zijn een modern bedrijf met ervaring voor zowel particulieren als professionelen. Wij hebben geen talrijke verkopers of een showroom op een A-locatie, maar mede door onze partnerships met grote merken kunnen wij onze producten aan eerlijke prijzen aanbieden.

Rolluiken

Een rolluik is alle seizoenen te gebruiken. Zo is een rolluik isolerend tegen de warmte en de koude, geluidswerend en bovendien lopen inbrekers liever een deurtje verder als uw huis uitgerust is met rolluiken.

Een rolluik is bijna overal toepasbaar door de montagemogelijkheden en zijn ze te verkrijgen in handmatige bediening of een elektrische bediening

Bij een elektrische rolluik kunt u kiezen voor een schakelaar op de muur, een handzender of bediening met uw smartphone in combinatie met een zender.

Er is keuze uit een ronde kast of een compact afgeschuinde kast die kleiner oprolt en minder opvalt op de gevel. Een zwaar type rolluik is heel goed te gebruiken voor een garage of een bredere overspanning. Alle elektrische rolluiken kunnen voorzien worden van een motor die stopt op weerstand uit veiligheid en om schade te voorkomen.

Soorten rolluiken

Inbouwrolluiken

rolluiken huis

Een inbouwrolluik is een scherm van horizontale lamellen dat aan de buitenzijde tegen het raam wordt gemonteerd. Als het rolluik neergelaten wordt, hangt het scherm dus vlak tegen het raam. De lamellen en geleiders worden gemaakt van aluminium en zijn gelakt in uw kleur naar wens.

Doordat een inbouwrolluik achter de façade wordt geplaatst, ontstaat er een quasi onzichtbare montage. 

Bovendien komen inbouwrolluiken op vlak van isolatie zéér scherp uit de hoek. Een inbouwrolluik houdt in de winter de koude buiten en in de zomer de warmte. Ook beschermt ze uw ramen tegen weersinvloeden als UV-straling en regen. Een bijkomstig voordeel is dat het scherm geluidsdempend werkt.

Verschillende soorten Inbouw rolluiken 

Bovendien kan u kiezen voor verschillende manieren van bediening. Er zijn rolluiken die u handmatig kan neerlaten, bijvoorbeeld door een lint. 

Bij andere systemen zit er een motor in de rolas, waardoor het scherm elektrisch bediend kan worden. Daarbij is het zelfs mogelijk om het rolluik geheel automatisch, op geprogrammeerde tijdstippen neer te laten of te openen.

Inbouwrolluiken plaatsen we bovenop uw raam. Dit type rolluik is vooral voor nieuwbouwwoningen interessant, omdat tijdens de bouwwerken de venster en rolluik samen gemonteerd worden.

Voorzetrolluiken

rolluik ramen rolluik deuren

Een voorzetrolluik wordt aan de buitenkant van de gevel, in een kast boven of op het raam gemonteerd. De installatie vraagt weinig breekwerken waardoor voorzetrolluiken makkelijk te integreren zijn in een bestaande woning. Geen wonder dat dit soort rolluiken erg populair is.

De sterke en functionele aluminium rolluiken zijn verkrijgbaar in alle maten, vormen en kleuren. Ze hebben ook als voordeel dat ze een grote isolatiecapaciteit hebben bovenop de gekende voordelen van een rolluik.

Niet alleen het materiaal van de lamellen en de geleiders verschillen, maar u kan ook kiezen voor verschillende manieren van bediening. 

Er zijn rolluiken die u handmatig kan neerlaten, bijvoorbeeld door een lint. Bij andere systemen zit er een motor in de rolas, waardoor het scherm elektrisch bediend kan worden. Daarbij is het zelfs mogelijk om het rolluik geheel automatisch, op geprogrammeerde tijdstippen neer te laten of te openen.

Wanneer u bij de bouw van uw woning niet hebt gekozen voor een rolluik, dan kan u dit nog steeds installeren met een voorzetrolluik. 

Voorzetrolluiken monteren we op de venster of op de gevel. Ideaal dus wanneer u pas later beslist om uw woning te beschermen met rolluiken

Nieuws en tips

Wij delen onze tips met plezier

 Inspiratie, advies, de laatste ontwikkelingen en antwoord op uw vragen. 

Lees er alles over in onze blogs.

Wij helpen u graag!

Contact

NEVEN ramen en deuren

Paalsesteenweg 266/4

3583 Paal (Beringen)

info@nevenramen.be

011/75.29.33

Openingsuren

Maandag: 10.00 u – 17.00 u

Dinsdag: 10.00 u – 17.00 u 

Woensdag: 10.00 u – 17.00 u 

Donderdag: 10.00 u – 17.00 u 

Vrijdag: 10.00 – 17.00 u 

Zaterdag: 10.00 – 15.00 u 

Cookie Policy Privacybeleid Website Disclaimer