RAMEN EN DEUREN

Eerlijk vakmanschap zonder verkoopspraatjes 

Wij zijn een modern bedrijf met ervaring voor zowel particulieren als professionelen. Wij hebben geen talrijke verkopers of een showroom op een A-locatie, maar mede door onze partnerships met grote merken kunnen wij onze producten aan eerlijke prijzen aanbieden.

Hoe vergelijk je offertes van je ramen, deuren en buitenschrijnwerk? 

Hoe vergelijk je offertes en waarop moet je absoluut letten om onaangename verrassingen te vermijden? We lijsten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je op, zodat je bewust voor de juiste firma kan kiezen. Op deze manier vergelijk je geen appelen met peren en kan je een reële afweging maken tussen prijs en kwaliteit.

1. VERGELIJK APPELEN MET APPELEN

Heb je verschillende offertes ontvangen dan kan je gaan vergelijken. Ging dat in sommige gevallen snel en ben je aangenaam verrast door de voorgestelde totaalprijs? Leuk toch! 

Beslis echter niet zomaar voor de goedkoopste prijs onderaan de offerte. Een goede communicatie, opvolging van jouw dossier, een bereikbaar aanspreekpunt en een goede naservice zijn vaak meer waard dan enkele euro’s.

Tijd om te vergelijken! Leg alle offertes naast elkaar en vergelijk ze grondig op volgende elementen:

 • Materialen
  • Aluminium/PVC/Hout
  • Belgische leveranciers?
  • Gerenommeerde leveranciers?
 • Kleur
  • Is er dezelfde kleur voorzien in de verschillende offetes?
  • Bij PVC wordt de prijs bijvoorbeeld gedrukt door wit of crème in de massa te voorzien, dit wil zeggen dat ze in die kleur geëxtrudeerd worden en er bijgevolg geen kleurfolie nodig is
 • Beslag
  • Zijn de scharnieren verborgen?
  • Is er inbraakvertragend beslag voorzien? (paddenstoelnokken/RC2)
 • Demonteren van de ramen
  • Is dit in de verschillende offertes inbegrepen ?
 • Plaatsing en verdere afwerking
  • Is er een kraan/hoogtewerker/verhuislift/asterix nodig? Vraag dan zeker of dit inbegrepen is in de prijs
  • Is er binnenafwerking voorzien? Op welke manier?
   • Afkastingen aan de binnenzijde zijn bijvoorbeeld een stuk duurder dan pleisterwerken
  • Werkt de onderneming met Belgische plaatsers of met seizoensarbeiders? Belgische vakmannen met de nodige ervaring kosten nu eenmaal een stuk meer.
 • Type beglazing
  • Dubbele beglazing/ Triple beglazing?
   • Isolatiewaardes identiek? (1.0 voor dubbel hoogrendementsglas, 0.6 voor triple hoogrendementsglas)
   • Zijn de glasdiktes hetzelfde? Naar gelang de glasoppervlakte moet het glas een stuk dikker zijn in functie van de windlast. Niet elke onderneming volgt deze regels van de kunst.
   • Zonwerende beglazing/gezandstraald glas/akoestisch werende beglazing/veiligheidsglas (enkel gelaagd of dubbel gelaagd)?
  • Veiligheidsglas
   • NBN S23-002 norm (veiligheidsglas waar wettelijk verplicht)?
  • Betalingsvoorwaarden
   • Ook dit is een belangrijk element dat een bepalende factor mag spelen in jouw keuze. 
   • Welk percentage van het totaalbedrag ben je kwijt vooraleer er een raam geplaatst wordt? 90% of meer op voorhand betalen wijst op een onzekere onderneming en voorspelt niet veel goeds.
  • Type voordeur
   • Zorg er zeker voor dat het ontwerp van de voordeur identiek is in beide offertes
    • De impact op de prijs kan een stuk hoger zijn dan je denkt


Met andere woorden, de verschillende offertes omvatten NOOIT precies dezelfde materialen (profielen, glassoorten …) en diensten. Je kan dus niet louter beslissen op basis van de totaalprijs onderaan de offerte. Vaak zijn er andere profielen gebruikt of verborgen kosten. Durf ook zeker de adviseur van één van de ondernemingen die je vertrouwt de offertes zelf te laten vergelijken, prijzen/logo’s kan je eraf halen indien je dit wenst.

Geraak je niet wijs uit de offertes, vraag dan professioneel advies aan jouw adviseur.

2. VRAAG VOLDOENDE OFFERTES

Voordat je offertes van ramen en deuren kunt vergelijken, heb je al heel wat werk. Doe alvast inspiratie op qua materialen, bouwstijl en lichtinval. Deze stijl moet in de lijn van de rest van je woning liggen. Heb je een moderne woning, kies dan ook voor moderne ramen en deuren. Zo trek je de lijn van strakke elementen door. Een moderne bouwstijl en ouderwetse ramen zullen niet het gewenste resultaat opleveren. Je wil dat alles één geheel vormt en dat het geen kakofonie aan stijlen wordt.

Je kan pas vergelijken als je meer dan één offerte in handen hebt. Contacteer dus minstens twee of drie bedrijven aan wie je jouw wensen qua stijl, materialen en afwerking zou toevertrouwen. Zo’n eerste contact geeft je meteen ook een goed idee van wat voor vlees je in de kuip hebt op het vlak van professioneel advies, behulpzaamheid en begeleiding bij het maken van je keuzes.

Ook aan de reactietijd kan je al merken hoe professioneel een bedrijf georganiseerd is. Is de communicatie op voorhand niet wat u verwacht, zoek dan maar verder naar een andere partner voor jouw project. Je moet echt wel het gevoel hebben dat je een aanspreekpunt hebt voor jouw project.

 Heb je een aantal offertes ontvangen? Dan is het tijd om te vergelijken.

Neven ramen showroom Paal

3. CHECK DE KWALITEIT VAN DE PROFIELEN EN DE MATERIALEN

Elke ramen- en deurenaannemer werkt samen met leveranciers die hij zelf selecteert op basis van bepaalde criteria. Bevraag je dus goed over zijn leveranciers van je raamprofielen en andere onderdelen. Werkt hij al lang met hen samen omdat hij overtuigd is van de kwaliteit? Of opteert hij regelmatig voor een goedkopere leverancier zodat hij de prijs van je offerte kan drukken? Werken de firma’s die je vergelijkt beide met Belgische leveranciers? Dit heeft allemaal een grote invloed op de eindprijs.

4. VRAAG ADVIES

Ga eens langs bij vrienden die ook (ver)bouwden en keuzes hebben gemaakt voor het buitenschrijnwerk. Bezoek ook de toonzaal van aannemers waar je een goed gevoel bij hebt. Daarnaast kan je dan ook kennis maken met de verschillende mogelijkheden en materialen voor jouw project. Alleen dan krijg je een goed zicht op de onderlinge verschillen en  kan je echt vergelijken.   

5. WEES IMMUUN VOOR VERKOOPSPRAATJES

Sommige verkopers maken gebruik van verkoopspraatjes en zogezegde kortingen. Laat je zeker niets wijsmaken. Grote spelers in de markt rekenen maanden op voorhand extra winstmarges aan om daarna “zogezegde kortingen” te geven. Niets is zo gemakkelijk om je extra opties te beloven of zelfs mooie kortingen, maar die aan het einde op je slotfactuur toch aangerekend worden..

Een goede adviseur maakt een totaalofferte zonder verborgen kosten. Zo weet jij steeds waar je aan toe bent. Een eerlijke en vlotte samenwerking is het belangrijkst voor een zorgeloze bouw of renovatie.

6. CHECK ONLINE REVIEWS

Niemand is zo eerlijk als bestaande klanten, die een bedrijf aanprijzen of je waarschuwen. Bekijk dus ook op google of social media de beoordelingen en scores die bedrijven krijgen. Zijn de scores of reviews verborgen? Dat voorspelt alvast niet veel goeds!

Graag een eerlijk advies zonder verkoopspraat? Neem dan contact met ons op.

Let’s get social

Contact

NEVEN ramen en deuren

Paalsesteenweg 266/4

3583 Paal (Beringen)

info@nevenramen.be

011/75.29.33

Openingsuren

Maandag: 10.00 u – 17.00 u

Dinsdag: 10.00 u – 17.00 u 

Woensdag: 10.00 u – 17.00 u 

Donderdag: 10.00 u – 17.00 u 

Vrijdag: 10.00 – 17.00 u 

Zaterdag: 10.00 – 15.00 u 

Cookie Policy Privacybeleid Website Disclaimer