Soorten ramen

in allerlei types, maten en materialen

Soorten ramen

Ramen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en materialen. Als u op zoek bent naar een nieuw raam dan heeft u de keuze uit een breed assortiment aan raamprofielen. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een raamdat qua uitstraling perfect aansluit bij de rest van uw woning en dat volledig naar uw wensen is. 

Ramen kun je op aller­lei manieren ope­nen. Voor welk type ramen kies jij? Een draairaam, draai-kiepraam, val­raam, schuifraam of toch maar gewoon een vast raam? We som­men de voorde­len en nade­len van de soorten ramen voor je op.

 

Vast raam

Een vast raam is een stan­daardraam dat je niet kan ope­nen. Het heeft geen bij­zon­dere spec­i­fi­caties en is daarom meestal ook het goed­koop­ste raam­type. Omdat je het raam niet kunt ope­nen, biedt het een goede vei­ligheid en iso­latie. 

Om voor voldoende ventilatie te zorgen zit er in het raam vaak een ventilatierooster verwerkt dat u dag en nacht open kan laten staan. Vaste ramen zijn in principe toepasbaar op elke locatie in huis. Let wel op, want je moet het zow­el langs de bin­nen- als buitenkant kun­nen bereiken om dit soort raam schoon te mak­en.

Bij per­fecte vaste ramen horen natu­urlijk ook kwal­i­tatieve raam­profie­len. Daar­voor ben je bij Neven ramen aan het juiste adres. Wij gaan met veel ent­hou­siasme op zoek naar het per­fecte mate­ri­aal voor de ramen in jouw thuis­je. Je hebt de keuze uit alu­mini­um, hout of PVC.

 

Opendraaiend raam

Een draairaam draait in één richt­ing open naar de bin­nenkant of buitenkant van de won­ing: ideaal om je won­ing te ver­lucht­en op warme dagen. Aangezien je het raam kunt open­draaien, kun je het een­voudig schoon­mak­en van bin­nenu­it. Wil je dat het beslag (of de scharnieren) zicht­baar zijn? Of toch liev­er ver­sc­holen? De keuze is aan jou!

Twi­jfel je nog over de aankoop van nieuwe ramen? Dat begri­jpen we. Nieuwe ramen kopen: het is een hele invester­ing. Hou in het achter­hoofd dat je jezelf engageert tot een een­ma­lige invester­ing die op heel wat ver­schil­lende gebieden posi­tieve gevol­gen zal hebben.

Draaikiepraam en valraam

Eén van de andere soorten ramen die regelmatig geplaatst worden, is het draaikiepraam. Het draaikiepraam kan u op twee manieren openen: opendraaiend of als valraam. Bij dergelijke soorten ramen maakt u gebruik van de raamkruk om te bepalen hoe u het draaikiepraam wilt openen. Het voordeel van het valraam is dat u het kunt openen voor voldoende ventilatie, zonder dat er zomaar iemand bij u naar binnen kan komen. Het draaikiepraam is verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals PVC en aluminium.

Wil je de draaifunctie en kiemfunctie combineren? Dat kan. Een draa-kiepraam is weliswaar iets duurder dan een vast raam omwille van het beslag, maar je geniet van de voordelen van beide soorten ramen.

Schuiframen

Het schuifraam is momenteel één van de meest populaire soorten ramen in Vlaanderen. Door hun vorm en design zijn schuiframen zowel voor nieuwbouw als renovatie uitermate geschikt. Ze zijn duurzaam en hebben een goede isolatiewaarde. 

U opent het schuifraam, zoals de naam al zegt, door deze opzij te schuiven. Het schuifraam wordt dan ook wel vaak gebruikt als doorgang tot uw tuin of balkon. 

Door de grote raampartijen zorgt het schuifraam voor extra veel licht in huis, waardoor de ruimte een stuk groter en frisser oogt. Schuiframen bestaan in alle maten en kleuren. Bij NEVEN ramen en deuren hebben we verschillende types schuiframen! We zetten ze hieronder even op een rijtje. Bovendien kan u kiezen uit een monorail, duorail of zelfs een driedubbele rail. Maar welk schuifsysteem kies je voor je schuifraam?

 

Hefschuifraam

Een hefschuifraam is ideaal voor grotere en iets zwaardere raam­par­ti­jen. Met behulp van het ver­nuftig mech­a­nisme til je de vleugel op, waar­na je het raam een­voudig open schuift. Het hef­schuifraam is uit­gerust met rub­beren dichtin­gen, wat garant staat voor uitstekende lucht- en waterdichtheid.

Traditionele schuiframen

Bij een traditioneel schuifraam wordt de opengaande vleugel verschoven bij het openen. De borstels die zorgen voor de dichting van het schuifraam, verzekeren een minimale wrijvingsweerstand. Deze schuiframen kan je dus openen en sluiten zonder veel moeite en toch ben je zeker van een goede dichting.

Meer informatie over ramen en deuren?

Goed idee! Wij helpen u graag verder. Via de website kan u een afspraak maken via ons online afsprakensysteem. We plannen graag een gezellig en leerrijk gesprek in met een van onze experts. Zij zullen u graag vertellen waar jij rekening mee moet houden bij het bestellen van nieuwe ramen en deuren in Limburg.

Let’s get social

Contact

NEVEN ramen en deuren

Paalsesteenweg 266/4

3583 Paal (Beringen)

info@nevenramen.be

011/75.29.33

Openingsuren

Maandag: 10.00 u – 17.00 u

Dinsdag: 10.00 u – 17.00 u 

Woensdag: 10.00 u – 17.00 u 

Donderdag: 10.00 u – 17.00 u 

Vrijdag: 10.00 – 17.00 u 

Zaterdag: 10.00 – 15.00 u 

Cookie Policy Privacybeleid Website Disclaimer