Welke houtsoorten bestaan er voor een deur?

Welke houtsoorten bestaan er voor een deur?

Tegenwoordig zijn er vele houtsoorten van over de hele wereld verkrijgbaar. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden

Maar welke houtsoorten zijn eigenlijk geschikt voor het buitenschrijnwerk van een woning? Wij lijsten onze favorieten hieronder voor u op.

Kies voor een duurzame houtsoort

Wij hebben voor u de beste vijf houtsoorten geselecteerd. Deze houtsoorten zijn  duurzaam en geschikt voor het vervaardigen van buitenschrijnwerk. 

De duurzaamheid maakt de houtsoorten bestand tegen de invloeden van buitenaf, zoals vocht.

In Europa wordt de duurzaamheid in vijf klassen uitgedrukt. Klasse 1 (levensduur van >25 jaar) is het meest duurzaam en klasse 5 (levensduur van <5 jaar)  het minst. 

Voor uw buitenschrijnwerk zijn houtsoorten van klasse 1 tot 2 geschikt. 

Afrormosia voordeur

Afrormosia is een enorm sterke houtsoort uit midden -en West Afrika met een duurzaamheidsklasse 1. Dit maakt Afrormosia erg geschikt voor het vervaardigen van buitenschrijnwerk. 

Het hout heeft een mooie goudbruine kleur en laat zich goed bewerken.

Deze houtsoort wordt veel gebruikt voor poorten, ramen en deuren, maar ook voor lambriseringen, binnendeuren en gevelbekledingen.

Afzelia voordeur

Afzelia is een tropisch hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1 en dus ook zeer geschikt voor buitenschrijnwerk. Het Afrikaanse hout heeft een bruine kleur met rode invloeden is geschikt voor binnen – en buitentoepassingen.

Wanneer u Afzelia gebruikt voor uw buitenschrijnwerk is het wel heel belangrijk om het hout goed te behandelen. Een wateroplossing met vijf procent ammoniak lost de inhoudsstoffen aan het houtoppervlak gedeeltelijk op. Het is aangewezen  om eerst een afwerkingslaag op soleventbasis op het hout aan te brengen. Daarna kunt u afwerken met een filmvormen product of dekkende verf.

 

Eiken voordeur

De Eik is een bekende houtsoort in België en wordt voor vele toepassingen gebruikt. Eiken buitendeuren staan garant voor een warme uitstraling en goede isolatie. 

Qua stijl past een eiken deur perfect bij woningen met een landelijk karakter, mar ook in meer moderne bouwstijlen kunnen eiken deuren heel mooi contrasteren met zwarte ramen. Zo zorgen ze voor een warme toets in het strakke moderne geheel.

Eikenhout heeft een wat lagere duurzaamheidsklasse dan het tropische hardhout. Hoge kwaliteit eikenhout kan echter een duurzaamheidsklasse van 2 bereiken. 

In combinatie met een goede afwerking is eik geschikt voor al uw buitenschrijnwerk. Het onbewerkte hout heeft een lichtbruine kleur en laat zich goed afwerken in een kleur naar wens. 

Meer informatie over ramen en deuren?

Goed idee! Wij helpen u graag verder. Via de website kan u een afspraak maken via ons online afsprakensysteem. We plannen graag een gezellig en leerrijk gesprek in met een van onze experts. Zij zullen u graag vertellen waar jij rekening mee moet houden bij het bestellen van nieuwe ramen en deuren in Limburg.

 

 

Contact

NEVEN ramen en deuren

Paalsesteenweg 266/4

3583 Paal (Beringen)

info@nevenramen.be

011/75.29.33

Openingsuren

Maandag: 10.00 u – 17.00 u

Dinsdag: 10.00 u – 17.00 u 

Woensdag: 10.00 u – 17.00 u 

Donderdag: 10.00 u – 17.00 u 

Vrijdag: 10.00 – 17.00 u 

Zaterdag: 10.00 – 15.00 u 

Cookie Policy Privacybeleid Website Disclaimer