Wat is past het best bij mijn woning: Een hefschuifraam of een traditioneel schuifraam?

Een schuifraam of een hefschuifraam?

Tegenwoordig zijn schuiframen bijna niet meer weg te denken in de moderne woning. Met één beweging trek je het zalige buitenleven naar binnen en bovendien laten schuiframen veel licht binnen.

Goed, je hebt gekozen. Het wordt een schuifraam. Ideaal! Dan volgt er een iets meer technische keuze: een schuifraam of hefschuifraam kopen? Dit is een persoonlijke beslissing, maar we helpen jou graag op weg om de juiste keuze te maken.

Het verschil tussen een hefschuifraam en schuifraam

Bij een traditioneel schuifraam wordt de opengaande vleugel verschoven bij het openen. De borstels die zorgen voor de dichting van het schuifraam, verzekeren een minimale wrijvingsweerstand. Deze schuiframen kan je dus openen en sluiten zonder veel moeite en toch ben je zeker van een goede dichting.

Een hefschuifraam is ideaal voor grotere en iets zwaardere raam­par­ti­jen. Met behulp van het ver­nuftig mech­a­nisme til je de vleugel op, waar­na je het raam een­voudig open schuift. Het hef­schuifraam is uit­gerust met rub­beren dichtin­gen, wat garant staat voor uitstekende lucht- en waterdichtheid.

Hoe kies ik tussen een hef-of schuifraam?

Wind-en waterdichtheid

Met de hendel van het hefschuifraam pers je de rubbers tegen elkaar. Dit zorgt voor een betere sluiting dan bij de borstels van een schuifraam.

Ook als je veel belang hecht aan isolatie of energiezuinig wilt bouwen, is het hefschuifraam een betere keuze. De rubberen afdichtingen staan garant voor een betere lucht-en waterdichtheid.

Duurzaamheid

De rubberen dichtingen van een hefschuifraam zijn duurzamer dan de borstels van een traditioneel schuifraam. Zeker wanneer het schuifraam als belangrijke doorgang dient naar buiten en dus vaak open en dicht gaat, is het aangeraden om voor een hefschuifraam te kiezen.

Prijs

Ook de prijs is natuurlijk belangrijk om te vergelijken. Afhankelijk van de leverancier kost een hefschuifraam tussen de 15 % en 20 % meer dan een traditioneel schuifraam.

Onze conclusie

De grote meerderheid van onze klanten kiest voor een hefschuifraam. We merken heel duidelijk dat duurzaamheid en gebruiksgemak voorop staan.

Meer informatie over ramen en deuren?

Goed idee! Wij helpen u graag verder. 

Via de website kan u een afspraak maken via ons online afsprakensysteem. We plannen graag een gezellig en leerrijk gesprek in met een van onze adviseurs. Zij zullen u graag vertellen waar jij rekening mee moet houden bij het bestellen van nieuwe ramen en deuren in Limburg.

Contact

NEVEN ramen en deuren

Paalsesteenweg 266/4

3583 Paal (Beringen)

info@nevenramen.be

011/75.29.33

Openingsuren

Maandag: 10.00 u – 17.00 u

Dinsdag: 10.00 u – 17.00 u 

Woensdag: 10.00 u – 17.00 u 

Donderdag: 10.00 u – 17.00 u 

Vrijdag: 10.00 – 17.00 u 

Zaterdag: 10.00 – 15.00 u 

Cookie Policy Privacybeleid Website Disclaimer